Java ebob fonksiyonu örneği

Haziran 29, 2020 0 Yazar: alikperislam
package udemydersleri;
import java.util.Scanner;
public class ebob_fonksiyon {
public static int EbobBulma(int sayi1,int sayi2){
int ebob;
ebob=1; // aralarında asal sayıların ebob'u 1 olduğu için.
for(int i=1;i<=sayi1 && i<=sayi2;i++){
if(sayi1%i==0 && sayi2%i==0){
ebob=i;
}
}
return ebob; // for döngüsünden sonra döndüreceksek eğer for döngüsünün dışında yazıyoruz return'ü.
}
public static void main(String[]args){
Scanner scan = new Scanner(System.in);
int sayi1,sayi2;
System.out.print("Sayi1 :");
sayi1=scan.nextInt();
System.out.print("Sayi2");
sayi2=scan.nextInt();
System.out.println(sayi1+" ve "+sayi2+"'nin ebobu : "+EbobBulma(sayi1,sayi2));
}
}